tirsdag 17. mars 2015

Velkommen til marsmøte

Da er det tid for marsmøte i Løa på Varatun førstkommende onsdag den 18.03. Dørene åpnes som vanlig kl 19:00, og møtet starter kl 19:30.

Presentasjon av nytt styre
Det nye styret i quiltelaget er konstituert og blir presentert på møtet.

Blokkbytte 2015
Det er første runde for årets blokkbytte. Informasjonen ble sendt ut forrige måned og ligger også ute her http://rogaland-quiltelag.blogspot.no/2015/03/blokkbytte-2015.html.

Tema: organisering av rester
Vi vil gjerne høre hvordan du organiserer stoffrestene dine! Bokser? Etter farge? Etter størrelse? Skjærer du dem opp i spesielle størrelser?
Har du noe med som du kan vise fram, er det flott, men det går like bra å fortelle om systemet ditt – eller mangel på sådan.

Resteparty 2015
Det hadde vært kjekt om dere som var med tok med dere det dere sydde på workshopen slik at vi kan vise hva vi holdt på med.

Resteutfordringen
Vi minner om resteutfordringen som skal være ferdig på aprilmøtet. Detaljene finner du her http://rogaland-quiltelag.blogspot.no/2015/02/resteutfordring-varen-2015.html.

Ut på tur
Den første turen var så vellykket at vi har booket en ny tur til Quiltesmia lørdag den 09.05. Vi kommer tilbake med detaljene, men sett av dagen til en hyggelig quiltetur.

Butikk: Quilt & sånt

Vis & fortell

Navneskilt Vi oppfordrer alle til å ha på navneskilt på møtene; det er lettere å komme i kontakt når vi vet hva naboen heter:)

Snakkes:)

mandag 9. mars 2015

Quiltefestival i Houston

Et par quiltere fra Stavanger har bestilt tur til Houston i oktober; hvis det er andre som har tenkt å reise, så gi beskjed så skal vi sende den videre.

Her er linken som ligger på Temareiser Fredrikstad sin hjemmeside:

tirsdag 3. mars 2015

Blokkbytte 2015

Stringblokker med hvitt midtfelt, 8 ½”*8 ½” (22*22cm) store. String = smal stoffrest (strimmel).

Alle farger er tillatt, men det må være quiltestoffer.

Vi bytter 4 blokker om gangen, 8 ganger, og starter på marsmøtet. Du kan være med på så mange bytterunder du ønsker, og gjerne bytte flere sett a 4 blokker om gangen.

Blokkene sys på et tynt, lyst bomullsstoff. Bruk gjerne utvasket sengetøy som underlag, og pass på at de skjæres trådrett (eller rives). Lag dem litt større enn den ferdige blokken.

Midtfeltene skal være hvite og skjæres ca 1 ½” brede. Den enkleste måten å få stripen ben på, er å markere midten på underlaget ved å brette det diagonalt og presse bretten. Sentrer stripen med retten opp, og fest med knappenåler eller tråkle den fast med maskinen.

Plasser neste strimmel langs den ene kanten med retten ned. Pass på at strimmelen rekker minst ¼” utenfor underlaget på topp og bunn. Sy en søm med ¼” sømrom; start og slutt minst ¼” utenfor underlaget. Åpne og press sømmen. 

Fortsett hele underlaget ut på begge sider og press godt. Renskjær til slutt med baksiden opp. Pass på at midtfeltet kommer midt på blokken ved å plassere den diagonale linjen på linjalen midt mellom sømmene på midtfeltet når du renskjærer de to første sidene.

Lykke til:)