torsdag 29. januar 2015

Velkommen til Resteparty 2015 lørdag 28.02!


Da er det snart tid for vårens mest fargerike eventyr – scrap quilting workshopen til Rogaland Quiltelag! Vi treffes lørdag 28.02 kl 10:00-18:00 i storsalen på Madla Bydelshus. Workshopen er åpen for alle og gratis for medlemmer.

Vi stiller med restetepper til inspirasjon, og demonstrerer noen ulike resteblokker, blant annet årets blokkbytteblokk. Du velger selv hvilke blokker du ønsker å jobbe med denne dagen, og også hvilken størrelse; både 8” (20 cm) og 10” (25 cm) er greie størrelser å starte med.


Materialliste
Først og fremst – stoffrester
Ta med rester i alle slags størrelser og fasonger - kvadrater, trekanter, og strimler (strings) – alt går. Større rester skjærer vi opp underveis, og de små syr vi sammen. Om du ønsker å bruke rester i alle regnbuens farger eller kun holde deg til en farge er opp til deg. Stygge stoffer som bare opptar plass, er utmerkede å bruke i restetepper.

For å slippe å bruke hele dagen på å stryke og sortere restene, anbefaler jeg at du gjør det på forhånd. Det tar litt tid, men sparer mye tid mens du syr. Jeg sorterer gjerne mine i trekanter, korte strimler etter størrelse, og lange strimler. De korte strimlene ligger ”sidelengs” i en boks, slik at jeg lett kan bla meg fram til en strimmel i passende lengde uten å måtte rote meg gjennom alle bitene. En ”nøytral” - et stoff du kan bruke til å binde sammen alle restene; for eksempel (ensfarget) hvitt, rødt eller sort.

Lyse stoffunderlag
Skjær, riv eller klipp stoff litt større enn den størrelsen du vil ha blokkene dine. Hvor mange underlag du trenger, er avhengig av hvor fort du syr blokker.

Skjæreutstyr
Liten strykematte/underlag, og reisestrykejern til å ha ved siden av deg på bordet. Alternativt kan du dele strykebrett + -jern med en annen.
Blyant
Vanlig syutstyr
Skjøteledning/trommel
Søppelpose
Mat og drikke

Påmelding til rogalandquiltelag@gmail.com eller SMS til 90 60 56 30.

Snakkes:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar