onsdag 17. juni 2015

Sommermøte



Halloen!

Da er det tid for sommermøte i Rogaland Quiltelag. Vi møtes i Løa på Varatun i dag, onsdag den 17.06. Dørene åpnes kl 19:00, og møtet starter kl 19:30.

På grunn av restriksjonene i forhold til brannforskriftene, er det påmelding til sommermøtet. Det er fremdeles plass, så har du tenkt å komme, send en mail til rogalandquiltelag@gmail.com så setter vi deg opp på listen.


Putetrekkaksjonen
Vi har fått inn flotte putetrekk til aksjonen, men trenger mange flere. Putetrekkene skal deles ut til barn som er i vanskelige situasjoner og kan trenge litt ekstra trøst - som for eksempel gjennom barnevernet og krisesenteret. Putetrekkene blir deres til odel og eie på samme måte som det vi har levert til på sykehuset. Har du lyst til å sy andre ting som tepper eller toalettmapper, kommer de garantert også til god nytte. Vi trenger en del trekk før vi kan kontakte disse stedene, så bli med å sy putetrekk!
Quiltelaget har en del stoffer tilgjengelig til slike prosjekter. Vi fikk delt ut en del ferdig skårne blokker på maimøtet, men det er mye fargerikt igjen i boksene. Ta deg en titt på møtet, og se om det ikke er noe som kan inspirere deg til å sy et putetrekk eller to. Ett stoff eller mange, små biter eller store – så lenge kantene er sikret med sikksakksøm går alt bra:)
En fremgangsmåte for å sy enkle putetrekk finner dere her http://rogaland-quiltelag.blogspot.no/2014/12/putetrekkaksjonen-mnster.html.


Tema crazy quilt
Vi skal snakke om crazy quilting denne gangen, som er en kjempeflott måte å bruke rester på, også de som er litt odde i fasongen.
Ta med deg det du har sydd av crazy blokker og –quilter, så viser vi og forteller hvordan vi gjør det.


Blokkbytte 2015
Det er ny runde for stringblokkbyttet vårt. De som ikke har en 8 ½”* 8 ½” linjal, kan fremdeles renskjære blokkene sine på møtet.
Det er ikke for sent å bli med på blokkbyttet; det er 5 runder igjen med denne. Lurer du på hvordan du kan sy blokkene sammen, kan du finne noen forslag til layouter postet på bloggen vår her http://rogaland-quiltelag.blogspot.no/2015/05/stringblokkbytte-forslag-til-layout.html .


Turen til Skudesneshavn
Det hadde vært flott om dere som var med og tok bilder kan ta dem med på møtet på en CD eller minnepenn, eller dere kan sende dem til quiltelaget sin mail rogalandquiltelag@gmail.com innen kl. 14 i dag.

Kurs
- Tone på Bitteliten skal arrangere kurshelg med Lynette Anderson i april/mai 2016. Hun har satt påmeldingsfrist til 01.07. Dere kan kontakte Tone på mail tone@bitteliten.net.
- Det er ledige plasser på Mrs Moen kurshelg ”Sommer og symaskin” 26-29.06. Informasjon finner dere her  http://mrsmoen.blogspot.no/p/sommer-symaskin.html.
- Vestlandstreffet i Nordfjoreid 16-18.10 er åpent for påmelding. Informasjon finner dere her http://vestlandstreff2015.blogspot.no/.  


QUIP
Årets Quilting In Public day avholdes utenfor Kreaktiv førstkommende lørdag den 20.06 kl 12:00-ca 14:00. Ta med deg en stol, quilterelatert håndarbeid, og gjerne et prosjekt eller to til å henge opp der vi sitter. Hvis du allerede vet at du skal komme, hadde det vært flott om du ga beskjed på møtet eller via mail til rogalandquiltelag@gmail.com.


Medlemsnytt høsten 2015
Medlmsnytt er lagt under egen fane her på bloggen.


Butikk: TextArt

Vis & fortell: Crazy quilting

Navneskilt
Vi oppfordrer alle til å ha på navneskilt på møtene; det er lettere å komme i kontakt når vi vet hva naboen heter:)


Snakkes:)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar