tirsdag 3. mars 2015

Blokkbytte 2015

Stringblokker med hvitt midtfelt, 8 ½”*8 ½” (22*22cm) store. String = smal stoffrest (strimmel).

Alle farger er tillatt, men det må være quiltestoffer.

Vi bytter 4 blokker om gangen, 8 ganger, og starter på marsmøtet. Du kan være med på så mange bytterunder du ønsker, og gjerne bytte flere sett a 4 blokker om gangen.

Blokkene sys på et tynt, lyst bomullsstoff. Bruk gjerne utvasket sengetøy som underlag, og pass på at de skjæres trådrett (eller rives). Lag dem litt større enn den ferdige blokken.

Midtfeltene skal være hvite og skjæres ca 1 ½” brede. Den enkleste måten å få stripen ben på, er å markere midten på underlaget ved å brette det diagonalt og presse bretten. Sentrer stripen med retten opp, og fest med knappenåler eller tråkle den fast med maskinen.

Plasser neste strimmel langs den ene kanten med retten ned. Pass på at strimmelen rekker minst ¼” utenfor underlaget på topp og bunn. Sy en søm med ¼” sømrom; start og slutt minst ¼” utenfor underlaget. Åpne og press sømmen. 

Fortsett hele underlaget ut på begge sider og press godt. Renskjær til slutt med baksiden opp. Pass på at midtfeltet kommer midt på blokken ved å plassere den diagonale linjen på linjalen midt mellom sømmene på midtfeltet når du renskjærer de to første sidene.

Lykke til:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar