Medlemsnytt høsten 2014

Velkommen til en ny quiltesesong; vi ser frem til mange inspirerende og hyggelige onsdagskvelder:)

Medlemsmøtene
Vi møtes hver tredje onsdag i måneden på Løa på Varatun Gård i Sandnes. Møtene varer fra kl. 19.30 til kl. 22.00, og dørene åpnes kl. 19.00. Kaffe kan kjøpes på møtet, ta med egen kopp!

Gjester på medlemsmøtene
Gjester er hjertelig velkomne på besøk på møtene våre, ta gjerne kontakt med en i styret hvis du ikke vil komme alene.

Gevinster og åresalg på møtene
Vi oppfordrer dere til å ta med quilterelaterte gevinster; de som vinner noe på et møte, tar med en gevinst til neste møte. Quiltelaget legger ut gevinster for ca. kr 1.200,- til hvert medlemsmøte.

Vis & fortell/5 minutter’n
Vi har vis & fortell på alle medlemsmøtene, så ta med noe du har laget og vis det frem. De som har lært en ny teknikk, kjøpt en spennende bok, kjøpt en ny «duppe dings» el. oppfordres til å dele dette med oss andre. Det er alltid kjekt å se hva andre har laget, uansett tema eller årgang:)

Putetrekkaksjonen
Dette året ønsker RQL å være med på en verdensomspennende putetrekkaksjon. Putetrekk i standardmål er enkle å sy, og man kan dekorere dem om man ønsker.
Vi ser for oss å levere putetrekk til ulike lokale institusjoner hvor barn kan trenge litt ekstra trøst og oppmuntring, som for eksempel sykehuset, barnevernet, krisesentre etc.
Vi kommer til å legge ut lenker til oppskrifter her på bloggen, og opplyse mer om aksjonen på møtene. De som ønsker å sy andre ting kan selvfølgelig fortsatt gjøre dette.

Syvake
Mandag 26.01.15 syr vi putetrekk sammen i Mrs Moen studioet fra kl 18:00. Vi tar med oss stoffer og symaskiner, og hygger oss sammen mens vi syr. Adressen er Auglendsmyrå 6A i Stavanger, og pga plassen, blir det påmelding til denne kvelden.

Jubileumshelgen 25-26.10, Kronen Gaard
Kurslederne til jubileumshelgen er fastsatt, og de som skal holde kurs er Kari Nyttingnes Grødem (en dag), Oddrun Gjerde (en dag) og Nina Lise Moen (to dager). Kursmodeller og informasjon om hvert enkelt kurs vil bli presentert på augustmøtet og legges ut på bloggen etter hvert som den blir klar. Alle kursene er dagskurs på 8 timer, og pris pr kurs er 800 inkludert flott hotellunsj og kaffe, frukt og vafler hele dagen.
Påmelding til kursene og festmiddagen åpner i august, og er bindende.
Kronen Gaard har gitt oss en kjempegod pris på overnatting, kr 650 pr pers inkl. frokost. Overnatting bestilles direkte på hotellet 51 60 83 03, så bestill gjerne allerede nå slik at du får rom.
Mer detaljert informasjon om helgen kommer i eget skriv.

Juleutfordring
Dette året utfordrer vi dere til å sy gaveposer og –sekker til jul. Dette er supre prosjekter til å bruke opp julestoffer man har liggende, og kan brukes om og om igjen, også til ting som ellers er vanskelig å pakke pent inn. Vi presenterer noen ulike sekker på augustmøtet, og henger opp alle posene og sekkene på julemøtet i desember. De vil også bli lagt ut fremgangsmåter for noen av sekkene på bloggen vår.


Møteplan
20. august
Utdeling av oransje jubileumsutfordring og visning av den gule.
Presentasjon av juleutfordringen
Vis & fortell: Ting fra terrassen - ta med deg putene, dukene og teppene du har sydd til terrassen.
Butikk: Quilt & Sånt

17. september
Tema: nettkurs. Det finnes masse spennende kursmuligheter på nett og Marit Mathisen viser og forteller om ulike kurs hun har tatt.
Vis & fortell
Butikk: Lappelykke

15. oktober
Jubileumsmøte med utstilling av jubileumsutfordringen og trekning av premie.
Vis & fortell
Butikk: Seglem

19. november
Tema: Min første quilt, og min siste. La oss høre historien bak den og hva har du lært siden.
Vis & fortell
Butikk: TextArt

17. desember
Julemøte med resultater fra juleutfordringen
Vis og fortell
Butikk: Kreaktiv

21. januar
Tema: Søm over papir - teknikker, produkter og tips til montering.
Vis og fortell
Butikk: Bitteliten


Styret
Styret tar gjerne i mot tips og ønsker, og kan alle kontaktes på rogalandquiltelag@gmail.com
Leder: Nina Lise Moen, 906 05 630
Nestleder: Marianne Lyngås, 412 92 205
Kasserer: Liv Kirsten Høiland, 906 38 291
Sekretær: Linda Soma, 402 01 683
Medlemsansvarlig: Marit Mathisen, 911 55 067
Butikkansvarlig: Synnøve Gyland, 900 18 202
Kursansvarlig: Lise Grannes, 901 89 605

Kontingent
Kontingenten er 200,- i året, den innbetales til kontonummer: 3201.08.99353. Medlemmer som begynner høsten 2014 betaler 100,- kr. Ikke-medlemmer må betale 40 kr på møtet, gratis for gjester første gangen.

Mailadresser
Maillisten er kun til internt bruk. Dersom du ikke allerede står på maillisten, sende en mail til: rogalandquiltelag@gmail.com

Evt. ytterligere informasjon om de månedlige møtene blir gitt på medlemsmøtene og/eller sendt ut via mail. Det kan bli endringer av programmet. Vi legger også ut informasjon på Facebook og her på bloggen vår.

Til slutt en liten oppfordring: Støtt opp om de lokale quiltebutikkene, slik at vi kan beholde dem:)

Vi ønsker alle en inspirerende quiltesesong!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar