Medlemsnytt våren 2015

Velkommen til en ny quiltesesong; vi ser frem til inspirerende og hyggelige onsdagskvelder:)

Medlemsmøtene
Vi møtes hver tredje onsdag i måneden på Løa på Varatun Gård i Sandnes. Møtene varer fra kl. 19.30 til kl. 22.00, og dørene åpnes kl. 19.00. Kaffe kan kjøpes på møtet, ta med egen kopp!
Gjester er hjertelig velkomne på besøk på møtene våre, ta gjerne kontakt med en i styret hvis du ikke vil komme alene.

Årsmøtet blir avholdt på februarmøtet:
Årsmøtet begynner kl. 19.30 og varer ca. en halvtime. De som blir valgt inn i styret blir spurt før selve årsmøtet, så det er ingen som trenger å være redd for å bli valgt hvis en ikke ønsker det. Vi har vanlig medlemsmøte etter årsmøtet.

Vis & fortell/ 5 minutter’n
Vi har vis & fortell på alle medlemsmøtene, så ta med noe du har laget og vis det frem. De som har lært en ny teknikk, kjøpt en spennende bok, kjøpt en ny «duppe dings» el. oppfordres til å dele dette med oss andre. Det er alltid kjekt å se hva andre har laget, uansett tema eller årgang:) 

”Hva med resten?”
Dette året setter vi fokus på stoffrestene – alle har dem, og det blir stadig flere og flere av dem. Her blir det mange anledninger til å få brukt noen av dem – putetrekkaksjonen, blokkbytte, workshop, utfordringer, og det blir temaer med både inspirasjon og demonstrasjoner på møtekveldene.

Putetrekkaksjonen
I år syr vi putetrekk i en verdensomspennende putetrekkaksjon. Putetrekkene (50*70cm) skal leveres til ulike lokale institusjoner hvor barn kan trenge litt ekstra trøst og oppmuntring. Mer informasjon blir delt på møtene og lagt ut på bloggen.

Syvake
Mandag 26.01.15 syr vi putetrekk sammen i Mrs Moen studioet fra kl 18:00. Vi tar med oss stoffer og symaskiner, og hygger oss sammen mens vi syr. Adressen er Auglendsmyrå 6A i Stavanger, og pga plassen, blir det påmelding til denne kvelden.

Scrap quilting workshop
Vi planlegger en dag for å møtes og sy resteprosjekter. Det blir demonstrasjon av ulike måter å sy resteblokker på. Ta med deg resteboksen/-posen/-kassene, symaskinen og skjøteledning, og møt opp til en hyggelig sydag i godt selskap! Workshopen er gratis for medlemmer. Tid og sted vil bli oppgitt senere.

Resteutfordring
Vi utfordrer alle til å sy brikker (størrelse mugrugs – dekkebrikker) av rester. Utfordringen blir presentert på januarmøtet og resultatene vises fram på aprilmøtet. Info blir også lagt ut på bloggen.

Blokkbytte
Årets blokkbytte blir stringblokker. Vi demonstrerer og deler ut informasjon på februarmøtet. Info blir også lagt ut på bloggen.


Møteplan
21. januar
Tema: Søm over papir - teknikker, produkter og tips til montering.
Presentasjon av resteutfordring.
Vis & fortell: Restetepper
Butikk: Alle som har noe å selge

18. februar
Årsmøte
Presentasjon av årets blokkbytte
Vis & fortell
Butikk: Kreaktiv

18. mars
Tema: Organisering av rester
Vis & fortell
Butikk: Quilt & Sånt

15. april
Resultater av resteutfordringen
Blokkbytte
Vis & fortell
Butikk: Lappelykke

20. mai
Tema: 2 ½”. Vi demonstrerer ulike måter å bruke 2 ½” brede rester/strimler på.
Blokkbytte
Vis & fortell: Prosjekter sydd med 2 ½” ruter/striper/strimler
Butikk: Seglem

17. juni
Sommermøte
Blokkbytte
Tema: Crazy quilt
Vis & fortell
Butikk: TextArt

19. august
Tema: Applikasjon med restebiter
Blokkbytte
Vis & fortell
Butikk: Hundvåg Hobby


Gevinster og åresalg
Vi oppfordrer dere til å ta med quilterelaterte gevinster; de som vinner noe på et møte, tar med en gevinst til neste møte. Quiltelaget legger ut gevinster for ca. kr 1.200,- til hvert medlemsmøte.

Styret
tar gjerne i mot tips og ønsker, og kan alle kontaktes på rogalandquiltelag@gmail.com
Leder: Nina Lise Moen, 906 05 630
Nestleder: Marianne Lyngås, 412 92 205
Kasserer: Liv Kirsten Høiland, 906 38 291
Sekretær: Linda Soma, 402 01 683
Medlemsansvarlig: Marit Mathisen, 911 55 067
Butikkansvarlig: Synnøve Gyland, 900 18 202
Kursansvarlig: Lise Grannes, 901 89 605

Kontingent
Kontingenten er 200,- pr år og innbetales til kontonummer 3201.08.99353 innen 15.01. Medlemmer som begynner høsten 2015 betaler 100. Ikke-medlemmer må betale 40 kr på møtet, gratis for gjester første gangen.

Mailadresser
Maillisten er kun til internt bruk. Dersom du ikke allerede står på maillisten, sende en mail til: rogalandquiltelag@gmail.com

Evt. ytterligere informasjon om møter, kurs og workshopper blir gitt på medlemsmøtene og/eller sendt ut via mail. Det kan bli endringer av programmet. Vi legger også ut informasjon på Facebook og bloggen vår: rogaland-quiltelag.blogspot.com

Til slutt en liten oppfordring: Støtt opp om de lokale quiltebutikkene, slik at vi kan beholde dem:)

Vi ønsker alle en inspirerende quiltesesong!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar