torsdag 21. august 2014

Presentasjon kurs Jubileumshelg 25-26.10.14: Skyggesiden med Nina Lise Moen

Alle kursene på Jubileumshelgen til Rogaland Quiltelag på Kronen Gaard 25-26.10.14 er dags-kurs (8 timer), og koster kr 800 for medlemmer av Rogaland Quiltelag, og kr 1000 for ikke-medlemmer. Inkludert i prisen er flott hotellunsj og servering av frukt, vafler etc. iløpet av dagen.

På kurs hvor det er obligatorisk, eller tilbud om, materialpakke, er det spesifisert under beskrivelsen.

Påmelding skjer til kursansvarlig, Lise Thu Grannes, på mail rogalandquiltelag@gmail.com. Er det noe du lurer på, kan du kontakte styret på samme mailadresse, eller slå på tråden. Du finner kontaktinfoen vår under tab-en "Medlemsnytt høsten 2014".

Velkommen på kurs:)

                                                     ---

"Skyggesiden"- kurset til Nina Lise går på søndag 26.10.

Nina Lise om kurset
I løpet av noen uker i vår tømte vi huset, rev det, og er nå i ferd med å bygge opp et nytt. Man kan si at jeg har vært mer enn gjennomsnittlig opptatt av hus, og det gjenspeiler seg naturlig nok i det jeg syr.

Dette kurset startet med en liten skisse, litt tenking, og mye morsom puslespillegging og -sying. Her jobber vi med 3-dimensjonale effekter, og teknikken er enkel med et veldig effektfullt og kult resultat. 

Det er kun rette sømmer, ingen innviklede, insatte sømmer, så "Skyggesiden" passer også for deg som ikke har sydd så mye.

(Med et lite solglimt mellom regnbygene og bare bittelitt vind, ble fristelsen til å ta bilder på det gode gamle foto-gjerdet stor til tross for den rotete byggeplassen i bakgrunnen og at det ikke var tid til å stryke toppene igjen:)

På kurset syr vi alle den samme byen trinn for trinn, mens vi går gjennom ting som lys og skygge, kontraster, og design. Du lærer hvordan du lager dine egne maler, og hvordan du enklest kan bruke dem. Du lærer sammensying av skråskårne kanter, og  hvordan du kan designe dine egne 3D-blokker i andre formater og størrelser. Vi går også gjennom forslag til quilting av arbeidene.

Modellen vi syr passer en 50*50cm pute, og jeg har også brukt samme design i en løper. Farger/tema/sesong velger du selv.

Jeg har dykket ned i batikksamlingen, julestoffene, og de rosa skattene fra fjorårets quiltetur.

Du trenger ingen spesielle verktøy til dette kurset, kun en inch-linjal. Har du ikke en slik, kan du låne en av meg på kurset. Du kan regne med å ha en topp ferdig i løpet av dagen, og gjerne begynne på en til - når du først har har tryllet fram den første byen, er det veldig kjekt å sy en til, og en til, og fortere og fortere går det.)

Hvis du har lyst til å se hva jeg ellers holder på med, finner du bloggen min, Mrs Moen, her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar